Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa pomidorowa zupa-pomidorowa.jpg
Zupa pomidorowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa pomidorowa

Jedna z najlepszych na świecie dla mnie

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • koncentrat pomidorowy, 30 g
  • śmietana, 50 g
  • tłuszcz, 10 g
  • cukier, 2 g
  • mąka , 2 g
  • sól, 1 szczypta
  • przyprawy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Do wywaru z kości dodać włoszczyznę i marchew, posolić i gotować. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z mąką i śmietaną, dodalido wywaru, gdy warzywa są już miękkie i zagotować. Gotowałzupę doprawić do smaku — dodać świeży tłuszcz. Podawać z ry­żem, makaronem lub lanym ciastem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650