Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa owocowa zupa owocowa czysta.jpg
Zupa owocowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa owocowa

Coś dla każdego

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • jabłko, 100 g
  • wiśnia, 100 g
  • jagoda, 100 g
  • porzeczka czarna, 100 g
  • mąka ziemniaczana, 2 g
  • śmietana, 100 g
  • cukier, 1 szczypta
  • ryż , 40 g
  • bułka , 50 g
  • tłuszcz, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Owoce wrzucić do wrzącej wody, ugotować, po czym odcedzićwywar. Owoce przetrzeć i połączyć z wywarem. Mąkę zmieszaze śmietaną, dodać do zupy. Dosłodzić do smaku i zagotowaćZupę podawać na gorąco lub na zimno.Uwaga: Grzanki zrobić podczas gotowania owoców. Zamiast nich można ugotować ryż lub makaron. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650