Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Krupnik z fasolką na biodrówce IMG_0710.JPG
Krupnik z fasolką na biodrówce
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Krupnik z fasolką na biodrówce

Dobry na jesienno - zimową rozgrzewkę

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • mielony pieprz, 2 szczypta
  • sól, 0.5 łyżecz.
  • kasza jęczmienna , 5 łyżk.
  • grzyby suszone , 1 szt.
  • włoszczyzna, 1 szt.
  • fasola, 0.75 szkl.
  • filtrowana woda, 3 l
  • mięso, 0 kg
  •  
Sposób przygotowania

Dzień wcześniej namoczyć suszoną fasolę w ok 0,5 litrze wody filtrowanej.Na drugi przełożyć naoczoną fasole do garnka , zalać świerzą filtrowaną wodą(ok 2,5 litra), podgotować,następnie dodać mięso( najlepiej biodrówkę wieprzową),kaszę, włoszczznę i przprawy do smaku.Gotować aż wszystkie produkty będą miękkie.Najlepiej krupnik ugotować na dwa dni, bo na drugi dzień jest najlepszy. Można osobno do krupniku ugotować i podamażyć ziemniaczki.Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650