Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa grzybowa zupa-ghrzybowa.jpg
Zupa grzybowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa grzybowa

Świeże grzyby robią swoje

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • przyprawy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • świeży grzyb, 100 g
  • mąka , 2 g
  • tłuszcz, 10 g
  • śmietana, 50 g
  • ziemniak, 200 g
  • cebula, 10 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i marchew ugotować w wodzie lub na wywar z kości. Oczyszczone grzyby pokroić w plastry. Cebulę drobnej pokroić, przysmażyć na tłuszczu, dodać mąkę i grzyby — poddusić. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do warzyw wraz z podduszoną cebulą i grzybami. Gdy ziemniaki są już miękkie, dodać śmietany rozmieszaną z mąką, zagotować i doprawić zupę do smaku. (Uwaga: Można tę zupę zrobić z grzybów suszonych (10 g). Należy je dokładnie umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody, a po 3—4 godz. ugotować i pokroić w paseczki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650