Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wielkanocna zupa neapolitańska - Minestra di Pasqua Minestra di Pasqua.jpg
Wielkanocna zupa neapolitańska - Minestra di Pasqua
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
madralaSzef Kuchni (1075)

Wielkanocna zupa neapolitańska - Minestra di Pasqua

Wielkanocna zupa neapolitańska

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • udka drobiowe, 300 g
  • mięso wołowe z kością, 450 g
  • żeberka, 325 g
  • marchew, 250 g
  • ząbek czosnku, 3 szt.
  • salami, 150 g
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • tymianek, 1 łyżecz.
  • majeranek, 1 łyżecz.
  • rozmaryn, 1 łyżk.
  • przecier pomidorowy, 1 łyżecz.
  • cebula, 1 szt.
  • karczoch, 200 g
  • kapusta włoska, 300 g
  • białe wino, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu ok. 40 minut. Następnie dodać marchew, czosnek, pietruszkę, majeranek, tymianek i rozmaryn. Po 40 minutach wyjąć mięso z wywaru i oddzielić od kości. Odłożyć na bok. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać przecier pomidorowy, salami pokrojone w cienkie paski i karczochy. Dołożyć wszystko do wywaru wraz z mięsem i pokrojoną kapustą włoską. Dolać 1/2 szklanki wina i gotować przez 15 minut, doprawiając solą i pieprzem. Podawać z grzanką lub grillowaną polentą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650