|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Zupa pieczarkowaAlternatywa na codzień
Składniki:
Sposób przygotowaniaWywar gotujemy z suszoną włoszczyzną. Można dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, będzie bardziej sycące. Pieczarki miksujemy razem z cebulą i czosnkiem. Możemy zostawić kilka pieczarek i pokroić je w plasterki. Rozdrobnione pieczarki z cebulą i estragonem przesmażamy na maśle ok.10 min. Wrzucamy do gotującego się wywaru. 5-10 min podsmażamy również pieczarki w plasterkach na jasnobrązowy kolor. Wrzucamy do wywaru. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem. Łączymy mąkę z mlekiem i wlewamy do gotującej się zupy. Zagotowujemy. Lekko ubijamy śmietankę (możemy zamiast kwaśnej dodać słodką) i dodajemy do zupy zdjętej z ognia. Podgrzewamy, posypujemy zieleniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|