|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NativipSzef Kuchni (1082) CalzoneSprzątanie lodówki
Składniki:
Sposób przygotowaniaCisto: Mleko podgrzac i rozrobić drożdże wraz z 1 łyżką cukru. Rozczyn wlać do mąki i dodać 4 łyżki oliwy. Wyrobic ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Sos: Przygotować koncentrat pomidorowy wymieszany z 1 łyżką wody i oleju oraz z dodatkiem ziół prawasalskich, bazyli i pieprzu. Nadzienie: może być dowolne. W tym przypadku jest to podsmażona kiełbasa z cebulką, pieczarkami oraz z dodatkiem groszku i kukurydzy.Z wyrobionego ciasta rozwałkować kola o srednicy mniej więcej 10 cm. Posmarować sosem i nałożyć farsz - posypać obficie serem. Całość zwinąć w pieróg. Posmarować rozbełtanym jajkiem i opruszyć bazylią. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. około 20 min. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego! |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |