Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa migdałowa migdałowa.jpg
Zupa migdałowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Zupa migdałowa

W sam raz na Boże Narodzenie

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • gorzkie migdały , 2 szt.
  • cukier, 2 łyżk.
  • masło, 1 łyżk.
  • mleko, 1.5 l
  • rodzynki, 10 dag
  • migdał, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Rodzynki namaczamy i osączamy. Migdały sparzamy i obieramy ze skórki. Mleko zagotowujemy z cukrem. Miksujemy rodzynki i migdały dolewając wody jeśli jest taka potrzeba. Na końcu dodać kilka łyżek ciepłego mleka. Masę migdałowo-rodzynkową dodać do mleka, gotować 20 minut. Dołożyć masło, doprawić solą.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650