Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sycylijska przystawka przystawka sycylijska na pomarańczach.jpg
Sycylijska przystawka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Sycylijska przystawka

Anchios i tuńczyk na czerwonych pomarańczach

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • oliwka czarna, 20 dag
  • oliwa z oliwek, 2 łyżk.
  • cebula cukrowa, 1 szt.
  • tuńczyk, 20 dag
  • anchios (sardele) , 10 dag
  • pomarańcz, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pomarańcze najlepiej czerwone obrac i pokroic w plastry, rozłożyc na taletrze.Na pomarańcze położyc kawałki tuńczyka z puszki w sosie własny i anchios z puszki, czarnymi oliwkami ,posypac pokrojoną cebulką,polac oliwą, można talerze przyozdobic zielonym listkiem (lubczykiem ,pietruszką)Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650