Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Szaszłyki z łososia i pora 20100609011.jpg
Szaszłyki z łososia i pora
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Szaszłyki z łososia i pora

Łatwy sposób na kolejną potrawę z grilla.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: trzy
  • na grilla
Składniki:
  • łosoś , 350 g
  • por, 2 szt.
  • sos rybny, 4 łyżk.
  • olej sezamowy, 1 łyżecz.
  • cukier trzcinowy, 2 łyżecz.
  • białe wino, 4 łyżk.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Łosoś powinien być wyfiletowany, bez skóry. Pokroić go na kawałki o boku około 5 cm. Połączyć wszystkie składniki marynaty: sos rybny, olej sezamowy, cukier, białe wino, czosnek - włożyć rybę w marynatę i odstawić na godzinę. Nadziewać na zmianę rybę i pora na mokre patyczki szaszłykowe i piec na rozgrzanym grillu około 10 min. smarując marynatą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650