Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba duszona rybjka-duszona.jpg
Ryba duszona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba duszona

Zły dzięń? To może duszenie ryby?

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • liście laurowe, 1 szt.
  • wino, 1 łyżk.
  • natka pietruszki, 20 g
  • cebula, 20 g
  • olej, 15 g
  • ryby, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, podzielić na porcje i posolić. Warzywa rozdrobni na tarce, cebulę pokroić w plastry. Na dno naczynia nalać olej ułożyć rybę, a wokół niej warzywa i cebulę. Dodać przyprawy zalać wodą i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dolać wino. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650