Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba pieczona w śmietanie Ryba pieczona w śmietanie.jpg
Ryba pieczona w śmietanie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba pieczona w śmietanie

Odrobina ostrej papryczki do smaku.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ziemniak, 200 g
  • pieczarka, 50 g
  • śmietana, 50 g
  • olej, 10 g
  • mąka , 10 g
  • ryby, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, pokroić na porcje, posolić i posypać papryką. Otoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Grzyby i ziemniaki pokroić w plastry i udusić tak, aby nie były zupełnie miękkie. Rybę ułożyć w formie, na niej ziemniaki z grzybami. Zalać śmietaną wymieszaną z mąką, solą i pieprzem. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać z surówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650