Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiszka biała 2 Kiszka biała 2.jpg
Kiszka biała 2
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiszka biała 2

moim zdaniem większa ilość mleka w kiszce znacznie zmienia smak

Składniki:
  • jelito cienkie, 2 szt.
  • cynamon, 5 g
  • sól spożywcza, 5 g
  • migdał, 125 g
  • rodzynki, 1 szkl.
  • cukier, 5 g
  • smalec, 1 kg
  • mleko 2,0 % , 2500 ml
  • jajka, 10 szt.
  • kasza gryczana , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Do kaszy wbić 2 jaja, przetrzeć przez sito i wysuszyć. 2 1 mleka wlać do garnka, dodać smalec, zagotować, dodać kaszę, przy­kryć i gotować na małym ogniu, często mieszając. Masę ostudzić, wbić 8 jaj, wlać resztę gorącego mleka, dodać cynamon, rodzynki, cukier, migdały, wymieszać i napełnić masą jelita. Końce kiszek przewiązać, zalać zimną, osoloną wodą i gotować bez przykrycia, ciągle obracając. Po ugotowaniu wyjąć z wody i wynieść w zimne miejsce. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650