Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Podlaska potrawka z ryby

Ryba może być gotowana lub smażona

Składniki:
  • ryba gotowana, 1 szt.
  • masło, 2 dag
  • mąka , 1 dag
  • mleko 2,0 % , 0.25 l
  • sól, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • imbir mielony, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Włożyć masło w rondelek i zrumienić troszkę, po czym dodać mąkę, zasmażyć razem i dodać tyle mleka, by utworzyć dość rzadki sos. Wsypać małą łyżeczkę soli, pieprzu, szczyptę papryki, nieco gałki muszkatołowej i — kto lubi — łyżeczkę sproszkowanego imbiru. Wymieszać to wszystko dobrze, zagotować. Do tak przyrządzonego sosu włożyć smażoną lub gotowaną rybę, rozdrobnioną na kawałeczki wielkości orzecha laskowego. Postawić na ogień i gotować 10 min. Wyłożyć na gorący półmisek, przybrany nacią pietruszki i wydać na stół. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650