Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Krem z selerów selerowa.jpg
Krem z selerów
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Krem z selerów

Podawać w filiżankach

Składniki:
  • wywar z kości, 4 szkl.
  • seler, 70 dag
  • mąka , 1 dag
  • tłuszcz, 1 dag
  • śmietanka, 12 dag
  • żółtka, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Selery umyć, obrać, opłukać, pokrajać na kawałki, zalać niewielką ilością wrzącego wywaru, ugotować. Gdy będą miękkie, przetrzeć przez sito lub cedzak. Z tłuszczu i mąki zrobić za­smażkę, zagęścić wywar. Dodać przetarte selery i śmietankę, zaciągnąć żółtkiem. Doprawić do smaku. Podawać w filiżankach, posypany posiekaną nacią pietruszki, z grzankami, groszkiem ptysiowym lub słonymi paluszkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650