Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi z kapustą i serem Pierogi z kapustą i serem.jpg
Pierogi z kapustą i serem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pierogi z kapustą i serem

Podobnie przygotowuje się pierogi z samą kapustą z kapusti z grzybami lub z kapustą kwaszoną.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • ser biały, 40 dag
  • cebula, 15 dag
  • słonina, 16 dag
  • kapusta cukrowa, 75 dag
  • jajka, 1 dag
  • mąka , 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, skropić wodą i dusić do miękkości. Cebulę pokrajać w kostkę, podsmażyć na stopionej sło­ninie, włożyć do kapusty. Miękką kapustę odparować, przestu­dzić, posiekać tasakiem, dodać rozkruszony ser, sól i pieprz do smaku oraz surowe jajo; wymieszać. Przygotować ciasto pierogowe, rozwałkować, formować pierogi, dokładnie zlepiać brzegiWkładać do wrzącej, osolonej wody, ugotować. Podawać gorące, polanę słoniną lub masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650