|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Pierogi z kapustą i seremPodobnie przygotowuje się pierogi z samą kapustą z kapusti z grzybami lub z kapustą kwaszoną.
Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę oczyścić, umyć, poszatkować, skropić wodą i dusić do miękkości. Cebulę pokrajać w kostkę, podsmażyć na stopionej słoninie, włożyć do kapusty. Miękką kapustę odparować, przestudzić, posiekać tasakiem, dodać rozkruszony ser, sól i pieprz do smaku oraz surowe jajo; wymieszać. Przygotować ciasto pierogowe, rozwałkować, formować pierogi, dokładnie zlepiać brzegiWkładać do wrzącej, osolonej wody, ugotować. Podawać gorące, polanę słoniną lub masłem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|