Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z jarzyn jarzynówka.jpg
Zupa z jarzyn
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa z jarzyn

Można również zagęścić mąką ze śmietaną.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • pomidor, 20 dag
  • kapusta głowiasta biała , 0.25 szt.
  • fasola szparagowa, 15 dag
  • marchew, 1 szt.
  • kalafior, 0.2 szt.
  • wywar z kości, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, rozdrobnić marchew pokrajać w plasterki lub paski, kalafior podzielić na różyczki, fasolkę pokroić w ukośne paski, kapustę poszatkować, zalać niedużą ilością wywaru, ugotować. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, zagęścić zupę i zagotować. Doprawić do smaku solą, wsypać posiekaną zieleninę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650