Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Nadwiślańskie szaszłyki rybne szaszłyk-z-ryby.jpg
Nadwiślańskie szaszłyki rybne
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Nadwiślańskie szaszłyki rybne

Szaszłyk szaszłykowi nie równy

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 1 łyżecz.
  • papryka konserwowa, 3 szt.
  • słonina, 40 dag
  • cebula, 15 dag
  • filet ze szczupaka, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Rybę pokrajać w grubą kostkę i zbić lekko tłuczkiem każdy kawałek. Słoninę pokrajać w cienkie plastry, cebulę — w talarki, paprykę — na kwadratowe kawałki. Na zaostrzone patyczki nadziewać kolejno plastry ryby, słoninę, cebulę i paprykę. Całość oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu i natychmiast podawać z gotowanym na sypko ryżem, upieczonymi pomidorami i surówką z jarzyn. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650