Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ziemniaczana przecierana ziemniaczanka-przecierana.jpg
Zupa ziemniaczana przecierana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa ziemniaczana przecierana

Podaje się z grzankami z bułki lub z groszkiem ptysiowym.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mleko, 1 szkl.
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • ziemniak, 60 dag
  • wywar z kości, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w ćwiartki, włożyć do gotującego wywaru i ugotować. Gdy będą miękkie, prze­trzeć je przez sito lub cedzak. Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem, wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku, dodać posiekaną drobno nać pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650