|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Sandacz z grzybamiNajlepszą z grzybów do tej potrawy są prawdziwki.
Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby umyć, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. Grzyby drobno posiekać, dodać dwie łyżki wywaru z grzybów oraz śmietanę, wymieszaną z mąką i żółtkiem, posolić. Oczyszczonego i sprawionego sandacza ułożyć w żaroodpornymi naczyniu, posolić, przykryć papierem nasmarowanym masłem, wstawić do gorącego piekarnika. Podpiec na wpół. Papier zdjąć, rybę polać sosem ze śmietany i grzybów dobrze wymieszanym i piec w piekarniku jeszcze 20 min., aby z wierzchu się, przyrumieniła. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|