Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sandacz z grzybami Sandacz z grzybami.jpg
Sandacz z grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Sandacz z grzybami

Najlepszą z grzybów do tej potrawy są prawdziwki.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • sandacz, 1 kg
  • suszony grzyb, 5 szt.
  • śmietana, 0.25 l
  • mąka , 3 g
  • żółtka, 1 szt.
  • masło, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby umyć, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. Grzyby drobno posiekać, dodać dwie łyżki wywaru z grzybów oraz śmietanę, wymieszaną z mąką i żółtkiem, posolić. Oczyszczonego i sprawionego sandacza ułożyć w żaroodpornymi naczyniu, posolić, przykryć papierem nasmarowanym masłem, wstawić do gorącego piekarnika. Podpiec na wpół. Papier zdjąć, rybę polać sosem ze śmietany i grzybów dobrze wymieszanym i piec w piekarniku jeszcze 20 min., aby z wierzchu się, przyrumieniła. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650