Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Karaś w śmietanie karasie w śmietanie.jpg
Karaś w śmietanie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Karaś w śmietanie

Rewelacja

Składniki:
  • posiekany koper, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cytryna, 0.25 szt.
  • śmietana, 5 dag
  • mąka , 1 dag
  • masło, 2 dag
  • wywar z włoszczyzny, 1 l
  • karaś, 1 kg
  • pieczarka, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone i posolone na godzinę przed gotowaniem karasie zalać zimnym wywarem z włoszczyzny. Wywaru powinno być tylko tyle, aby ryby objął i gotować od 15 do 20 minut. Masło rozetrzeć z mąką i gęstą kwaśną śmietaną, wcisnąć sok z cytryny. Rozprowadzić to wywarem z ryby, uważając, aby sos był zawiesisty. Dodać pokrojone pieczarki. Zagotować razem i posiać tym sosem ułożone na półmisku ryby. Posypać zielonym koperkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650