Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

 Zupa pomidorowa bell-pepper-soup-1234763_1280.jpg
 Zupa pomidorowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa pomidorowa

Podaje się najczęściej z ryżem, makaronem włoskim lub fabrycznym zwykłym, kolankami, muszelkami.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 12 dag
  • mąka , 3 dag
  • pomidor, 40 dag
  • wywar z włoszczyzny, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory umyć, pokrajać na części, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować pod przykryciem na silnym ogniu. Przetrzeć przez sito, połączyć z przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą, dodać posiekaną zieleninę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650