Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Krupnik z kaszy jęczmiennej krupnik.jpg
Krupnik z kaszy jęczmiennej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Krupnik z kaszy jęczmiennej

Pycha

Składniki:
  • wywar z kości, 5 szkl.
  • kasza jęczmienna , 10 dag
  • ziemniak, 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • seler korzeniowy, 0.5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę umyć w zimnej wodzie, dodać do wywaru, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do zupy, razem gotować. Gdy ziemniaki i kasza będą miękkie, dodać posiekaną zieleninę i wyjęte z wywaru drobno pokrajane jarzyny. Bardzo smaczny jest krupnik ugotowany na podrobach z drobiu, które po ugotowaniu kraje się drobno i wrzuca do wazy lub na talerze. Krupnik można również ugotować na wywarze z samej włoszczyzny lub na wywarze grzybowym. W obu przypadkach należy go przed podaniem podprawić masłem lub zabielić śmietanką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650