|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Ryba zapiekana z makaronemPodawać z surówką z sezonowych warzyw.
Składniki:
Sposób przygotowaniaMakaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, przelać gorącą wodą i wymieszać z tłuszczem, aby się nie skleił. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w talarki i udusić na półmiękko z dodatkiem tłuszczu i wody. Rybę sprawić, opłukać, zdjąć filety, obrać z ości, pokrajać w paski szerokości ok. 2 cm. Cebulę obrać, pokrajać w krążki i usmażyć na jasnozłoty kolor; włożyć pokrajaną rybę, dodać sól i pieprz. Podlać wodą (pół szklanki) i dusić ok. 15 min. Na ogniotrwałym półmisku wysmarowanym tłuszczem ułożyć dwie warstwy makaronu, przekładając go rybą. Całość zalać śmietaną rozmieszaną z jajem, przyprawą do zup rozpuszczoną w dwu łyżkach wody, posypać posiekał nacią pietruszki i tartym serem; wstawić do piekarnika na o 15 min. Gdy ser lekko się zrumieni wyjąć i podawać na tym samy półmisku. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|