Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa grzybowa czysta zupa grzybowa czysta.jpg
Zupa grzybowa czysta
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa grzybowa czysta

Żupę grzybową czystą podaje się często z kostką z kaszy krakowskiej lub manny.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • suszony grzyb, 3 dag
  • włoszczyzna, 20 dag
  • pieprz czarny, 2 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • masło, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć i namoczyć na kilka godzin. Włoszczyznę umyć, oczyścić, pokrajać, i ugotować razem z namoczonym grzybami w sześciu szklankach wody. Gdy grzyby i włoszczyzna będą miękkie, odcedzić je, grzyby pokrajać w paski i włożyć do zupy, doprawić solą, dodać masło. Można również grzyby drobno posiekać i zużyć do klusek kładzionych albo francuskich, z któ­rymi podaje się zupę grzybową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650