Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Barszcz czysty Barszcz czysty.jpg
Barszcz czysty
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Barszcz czysty

Podawać z pasztecikami, kulebiakiem, słonymi paluszkami.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z buraków, 1 szkl.
  • burak, 50 dag
  • wywar z włoszczyzny, 4 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Buraki umyć, obrać, opłukać, pokrajać na kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych otworach, włożyć do wrzącego wywaru, ugotować, przecedzić. Dodać sok burakowy, cukier, sól i posiekaną zieleninę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650