Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Szaszłyk ze śledzia szaszłyk-rybny.jpg
Szaszłyk ze śledzia
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Szaszłyk ze śledzia

Podawać na gorąco z ryżem i surówką z sezonowych warzyw.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • cebula, 6 dag
  • boczek wędzony, 20 dag
  • śledź, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie sprawić, opłukać, odfiletować. Filety oraz boczek po­krajać w prostokąty długości ok. 3 cm. Cebule pokrajać w grube plastry. Kawałki śledzia i boczku oprószyć solą i pieprzem, a następnie nanizać na szpadkę kolejno: śledzia, boczek i cebu powtarzając tę czynność 3—4 razy, zależnie od długości szpad. Szpadkę należy zawiesić na brzegach blaszki do pieczenia ciasta lub płaskiego rondla i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20—30 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650