Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Szczupak po białostocku

Przepis prosto z Białegostoku

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • szczupak, 1 kg
  • masło, 2 dag
  • cebula, 3 dag
  • jajka, 2 szt.
  • bułka tarta , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Szczupaka oczyścić, umyć, o solić, pokrajać na dzwonka. Wyjąć z nich ości. Osuszyć rybę serwetką. Wziąć masło, dodać do niego posiekaną cebulę, smażyć dopóki nie będzie miękka. Kiedy masło ostygnie, wbić do niego jaja, dobrze rozmieszać. Maczać w tym przygotowaną rybę, obsypać tartą bułką i piec z obu stron na rumiane. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650