Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Filety z dorsza zapiekane w śmietanie Filety z dorsza zapiekane w śmietanie.jpg
Filety z dorsza zapiekane w śmietanie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Filety z dorsza zapiekane w śmietanie

Rybka ze śmietaną i serem smakuje wyśmienicie

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • tłuszcz, 2 dag
  • ser żółty, 2 dag
  • śmietana, 25 dag
  • mąka , 4 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • filet, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Filety umyć, zalać mlekiem w celu usunięcia morskiego zapa­chu i odstawić na ok. 30 min. Po wyjęciu z mleka filety osa­czyć, wyporcjować, posolić, oprószyć mąką i usmażyć na jasnozło­ty kolor. Ułożyć na ogniotrwałym półmisku, zalać śmietaną, po­sypać serem i zapiec w piekarniku. Gdy na powierzchni utworzy się rumiana skórka — wyjąć, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami, sałatą, mizerią lub sałatką z pomidorów. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650