Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Filet z dorsza po mazursku Filet z dorsza po mazursku.jpg
Filet z dorsza po mazursku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Filet z dorsza po mazursku

Wspaniałe na wspólny obiad

Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ser żółty, 3 dag
  • cebula, 1 szt.
  • śmietana, 12 dag
  • mąka , 6 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • włoszczyzna, 50 dag
  • sok z cytryny, 1 łyżk.
  • filet, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i posolić. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry i udusić w rondlu, dodając tłuszcz i szklankę wody. Filety obtoczyć w mące i usmażyć. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, włożyć filety i łyżkę mąki rozmieszaną ze śmietaną. Przyprawić do smaku, posypać tartym serem i wstawić do piekarnika na ok. 20 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650