Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Leszcz po białostocku Leszcz po białostocku.jpg
Leszcz po białostocku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Leszcz po białostocku

Njalepszy z kluskami kładzionymi

Składniki:
  • koncentrat pomidorowy, 4 dag
  • masło, 2 dag
  • ziemniak, 1 kg
  • włoszczyzna, 30 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 4 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • leszcz , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Rybę sprawić, opłukać, odfiletować i wyporcjować. Oprószyć solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na złoty kolor. Oczyszczoną, drobno pokrajaną cebulę poddusić na tłuszczu. Dodać pokrajane w kostkę warzywa i ziemniaki, podlać wywarem z warzyw lub wodą i udusić na półmiękko. Następnie doprawić koncentratem pomidorowym, solą, cukrem i papryką, włożyć rybę i dusić razem z jarzynami ok. 15 min 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650