Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba w sosie zielonym Ryba w sosie zielonym.jpg
Ryba w sosie zielonym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Ryba w sosie zielonym

Podawać z kluskami półfrancuskimi i surówką z czerwo­nej kapusty.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 3 łyżk.
  • białe wino, 0.5 szkl.
  • śmietana, 12 dag
  • mąka , 2 dag
  • masło, 2 dag
  • wywar z włoszczyzny, 4 szkl.
  • ryba, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Do wywaru włożyć rybę, uprzednio oczyszczoną i pokrajaną na porcje; gotować ok. 20 min. Z masła i mąki sporządzić białą za­smażkę, rozprowadzić ją częścią wywaru, dodać śmietanę i wino; osolić do smaku. Na końcu wsypać posiekaną nać pietruszki lub dodać szpinak. Rybę wyjąć z wywaru na salaterkę i zalać gorącym sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650