Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Łosoś łosoś.jpg
Łosoś
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Łosoś

Najlepiej żeby był to łosoś czerwony

Składniki:
  • sól spożywcza, 2 g
  • włoszczyzna, 300 g
  • łosoś , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Łosoś czerwony jest rybą rzadką u nas, biały — pojawia się częściej. Po oczyszczeniu i nasoleniu ugotować pokrajanego w dzwonka w smaku z włoszczyzny. Ryba ta jest tak delikatna jak karp, wiec łatwo się roz­leci. Podaje się ją z sosem tatarskim, holenderskim, bo z tymi sosami jest tylko dobra. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650