Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Karp po żydowsku

Dosyć popularna potrawa.

Składniki:
  • karp , 1 kg
  • bulion, 1 l
  • pieprz, 2 g
  • ziele angielskie ziarnka, 2 g
  • sól spożywcza, 2 g
  • mleko 2,0 % , 0.25 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczoną rybą pokroić w dzwonka, moczyć 15 min. w mleku i posolić na pół godziny. Pietruszkę, marchew, por, seler, cebulę drobno pokrajać, dodać sól, pieprzu, angielskiego ziela, zalać wodą i nastawić wywar. Skoro się ugotuje, zalać nim rybę w rondlu i nie przecedzając gotować na słabym ogniu trzy kwadranse. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650