Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ziemniaczana ze śmietaną Zupa ziemniaczana ze śmietaną.jpg
Zupa ziemniaczana ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa ziemniaczana ze śmietaną

Doprawić zieleniną

Składniki:
  • włoszczyzna, 20 dag
  • posiekane grzyby, 1 dag
  • ziemniak, 35 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i grzyby umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić; połowę włoszczyzny i grzyby pokrajać. Ziemniaki oczyścić, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, włożyć do wywaru,ugotować. Mąkę rozmieszać w śmietanie, podprawić zupę, mieszając zagotować, zupę posolić, dodać pokrajaną włoszczyznę, zieloną pietruszkę i koperek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650