Tekst i zdjęcie: Portalkucharski - Platynowy Szef Kuchni (6855)

Cynamonowe ślimaczki/Cinnamon rolls

Pyszne cynamonowe ciasteczka w 20 minut

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

karnawal

Składniki:

jajka, 1 szt.

cukier trzcinowy, 3 łyżk.

cynamon mielony, 3 łyżk.

ciasto francuskie, 250 g

Sposób przygotowania:

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym. Zwijamy z obu stron, żeby powstały dwie rolki. Można zwinąć jedną. Smarujemy jajkiem. Kroimy na około 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 15 minut. Smacznego