Tekst i zdjęcie: Portalkucharski - Platynowy Szef Kuchni (6855) Cynamonowe ślimaczki/Cinnamon rollsPyszne cynamonowe ciasteczka w 20 minut |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
karnawal
jajka, 1 szt.
cukier trzcinowy, 3 łyżk.
cynamon mielony, 3 łyżk.
ciasto francuskie, 250 g
Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym. Zwijamy z obu stron, żeby powstały dwie rolki. Można zwinąć jedną. Smarujemy jajkiem. Kroimy na około 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 15 minut. Smacznego