Tekst i zdjęcie: Pablocito - Kuchcik (25)

Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem

Prosty, smaczny i przede wszystkim ekspresowy przepis kiedy jesteśmy głodni i nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie :)

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Sposób przygotowania: gotowane

Liczba porcji: jedna

dieta

bezglutenowe

Składniki:

makaron , 150 g

pesto, 2 łyżk.

ugotowane jajko, 2 szt.

pieprz, 0 szczypta

Sposób przygotowania:

Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min) Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto. Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.Szczyptę pieprzu do smaku Smacznego !