Tekst i zdjęcie: agdamo94 - Kuchcik (50)

Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Liczba porcji: cztery

Składniki:

Sposób przygotowania:

Składniki:makaron spaghetti -300 gramówświeży lub mrożony szpinak - 200 gramówKnorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese - 1 opakowaniepomidory z puszki - 400 gramówśmietana - 100 mililitrówcebula - 1 sztukaząbki czosnku - 2 sztukiolej - 2 łyżkiSposób przygotowania:1. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody.Ugotuj makaron.2. Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.3. Dodaj produkt Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.4. Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.5. Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj zserem mozzarella.