Tekst i zdjęcie: MAKARONOWO - Kuchcik (90) Penne alla capreseIm mniej, tym lepiej – na tej zasadzie opiera się kuchnia włoska. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: trzy
makaron , 350 g
oliwa z oliwek, 3 łyżk.
ząbek czosnku, 0 uncja
pomidorki koktailowe, 150 g
bazylia, 5 l
mozzarella, 1 uncja
sól, 0 szczypta
mielony pieprz, 0 szczypta
Smażymy czosnek i pomidory koktajlowe przez minutę. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Dodajemy pomidory z bazylią i mozzarellą do makaronu i dokładnie mieszamy. Podajemy z listkami świeżej bazylii.