Tekst i zdjęcie: Izabela - Kuchcik (155) Makaron penne z kurczakiem i pieczarkamiBardzo pyszny obiadek dla każdego! :) |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: cztery
pieczarka, 500 g
pierś z kurczaka, 200 g
śmietana 36%, 400 ml
olej, 1 łyżk.
masło roślinne, 1 łyżk.
ząbek czosnku, 0 uncja
wegeta, 0 uncja
sól kuchenna, 0 uncja
pieprz, 0 uncja
makaron , 250 g
Pieczarki kroimy w plastry i przysmażamy na maśle, jednocześnie kurczaka kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju doprawiając wegetą. Do kurczaka dodajemy pieczarki i wyciskamy do nic ząbek czosnku. Chwileczkę jeszcze wszystko razem podsmażamy i dodajemy śmietankę, doprawiamy do smaku i czekamy aż śmietanka nam się ładnie zredukuje. Na końcu dodajemy ugotowany makaron penne w osolonej wodzie wszystko razem mieszamy i zjadamy. Można jeszcze posypać startym serem parmezanem.