Tekst i zdjęcie: Izabela - Kuchcik (155)

Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami

Bardzo pyszny obiadek dla każdego! :)

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: cztery

Składniki:

pieczarka, 500 g

pierś z kurczaka, 200 g

śmietana 36%, 400 ml

olej, 1 łyżk.

masło roślinne, 1 łyżk.

ząbek czosnku, 0 uncja

wegeta, 0 uncja

sól kuchenna, 0 uncja

pieprz, 0 uncja

makaron , 250 g

Sposób przygotowania:

Pieczarki kroimy w plastry i przysmażamy na maśle, jednocześnie kurczaka kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju doprawiając wegetą. Do kurczaka dodajemy pieczarki i wyciskamy do nic ząbek czosnku. Chwileczkę jeszcze wszystko razem podsmażamy i dodajemy śmietankę, doprawiamy do smaku i czekamy aż śmietanka nam się ładnie zredukuje. Na końcu dodajemy ugotowany makaron penne w osolonej wodzie wszystko razem mieszamy i zjadamy. Można jeszcze posypać startym serem parmezanem.