Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Jajka z szynką

Jajka z szynką

Składniki:

ugotowane jajko, 3 szt.

szynka gotowana, 6 szt.

rosół, 2 szkl.

żelatyna, 1 łyżk.

groszek zielony, 1 szt.

natka pietruszki, 1 szt.

sałata, 1 szt.

cytryna, 1 szt.

pomidor, 1 szt.

grzyby marynowane, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Jajka obrać, pokroić wzdłuż na połowy. Każdą część owinąć plasterkiem szynki, ułożyć na półmisku, przybrać warzywami.Nie tłusty ani nie za słony rosół wlać do rondelka. Zagotować, Dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Następnie ostudzić. Gdy zacznie tężeć - polać nią jajka.