Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Gulasz Chili Con Carne

Gulasz Chili Con Carne

Składniki:

mielone mięso, 40 dag

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

cebula, 2 szt.

ząbek czosnku, 2 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

ogórek kiszony, 4 szt.

koncentrat pomidorowy, 1 szt.

keczup, 3 łyżk.

majeranek, 1 szczypta

chilli, 1 szczypta

mielony pieprz, 1 szczypta

sól, 1 szczypta

kostka rosołowa, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w piórka, posolić, posypać majerankiem, chilli, pieprzem i podsmażyć lekko na patelni. Dodać do tego mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek i kostkę rosołową. Mięso polewamy ketchupem. Całość smażymy podlewając wodą tak, aby uzyskać sos. Pod koniec dodajemy kukurydzę, fasolę czerwoną i pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku.