Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280) Gulasz Chili Con CarneGulasz Chili Con Carne |
mielone mięso, 40 dag
fasola czerwona w puszce, 1 szt.
cebula, 2 szt.
ząbek czosnku, 2 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
ogórek kiszony, 4 szt.
koncentrat pomidorowy, 1 szt.
keczup, 3 łyżk.
majeranek, 1 szczypta
chilli, 1 szczypta
mielony pieprz, 1 szczypta
sól, 1 szczypta
kostka rosołowa, 1 szt.
Cebulę pokroić w piórka, posolić, posypać majerankiem, chilli, pieprzem i podsmażyć lekko na patelni. Dodać do tego mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek i kostkę rosołową. Mięso polewamy ketchupem. Całość smażymy podlewając wodą tak, aby uzyskać sos. Pod koniec dodajemy kukurydzę, fasolę czerwoną i pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku.