Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Gulasz z kapustą pekińską

Gulasz z kapustą pekińską

Składniki:

filet z kurczaka, 1.5 kg

pieczarka, 1 kg

cebula, 25 dag

korniszon, 1 szt.

marchew, 2 szt.

pietruszka, 2 szt.

seler korzeniowy, 1 szt.

papryka czerwona, 1 szt.

kapusta pekińska , 2 szt.

sól, 1 szczypta

mielony pieprz, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. (zamiast fileta można użyć każdego innego mięsa). Podlać wodą i dusić. Dodać jarzyny (marchew, pietruszka i seler) starte na tarce na dużych oczkach. Pieczarki ściąć na grube plastry i usmażyć na patelni z cebulą. Dodać do mięsa. Paprykę świeżą (można dać kolorową) pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na oleju. Dodać do mięsa i dusić.Korniszony pokroić i dodać do mięsa. Jak wszystko będzie miękkie dodać pokrojoną kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą i pieprzem.