Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Rafaello

Rafaello

Składniki:

żółtka, 4 szt.

mąka pszenna, 1 łyżk.

cukier, 1 szkl.

mleko 3,2 % , 1 szkl.

cukier waniliowy, 1 szt.

masło, 2 szt.

wiórki kokosowe, 1 szt.

biszkopty okrągłe, 2 szt.

powidło śliwkowe, 1 szt.

wafel, 3 szt.

Sposób przygotowania:

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Żółtka utrzeć z mąką i dodać trochę mleka. Resztę mleka zagotować, do gotującego wlać jajka i zagotować. Ostudzić i połączyć z utartym masłem. Dodać kokosy.Układać: wafel-masa-biszkopty-masa-wafel-powidło-biszkopty(podłużne)-masa-wafel