![]() |
Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Rolada z dorszaDanie jest smaczne i proste do zrobienia . |
Czas przygotowania: ponad godzinę
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
filet z dorsza, 1 kg
kajzerki , 1 szt.
mleko, 100 ml
cebula, 8 dag
masło, 4 dag
sól, 1 łyżecz.
pieprz, 2 szczypta
włoszczyzna, 30 dag
1 . Włoszczyznę obieramy , myjemy i kroimy . Bułkę namaczamy w mleku , odciskamy . Cebulę siekamy i rumienimy na maśle . Rybę mielimy z bułką . Dodajemy cebulę i jajko . Doprawiamy i wyrabiamy . Przekładamy na wilgotne płótno , formujemy wałek . Zwijamy , końce zawiązujemy .2 . Warzywa wkładamy do brytfanny , zalewamy wrzącą wodą i wkładamy rybę . Gotujemy na małym ogniu około 1 godziny . Studzimy w wywarze . Dorsza wyjmujemy , odwijamy i kroimy w około 1,5 cm plastry .