Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Faszerowane kapelusze

Łatwe danie z pieczarkami .

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: cztery

Składniki:

pieczarka, 8 szt.

papryka żółta, 1 szt.

pomidor, 2 szt.

cebula, 1 szt.

natka pietruszki, 1 szt.

szczypiorek, 1 szt.

ser pleśniowy, 10 dag

parmezan, 2 łyżk.

sól, 0.5 łyżecz.

pieprz, 2 szczypta

olej, 3 łyżk.

Sposób przygotowania:

1 . Pieczarki oczyść . Odetnij nóżki , pokrój w kostkę . Paprykę oczyść . Cebulę obierz . Natkę i szczypiorek opłucz , posiekaj . Ser pleśniowy pokrusz .2 . Paprykę , cebulę i pomidory pokrój w kostkę , Na oleju podsmaż nóżki . Dodaj cebulę i paprykę , natkę oraz pomidory . Podsmaż . Wrzuć ser pleśniowy . Przypraw solą i pieprzem . Wymieszaj .3 . Kapelusze pieczarek napełnij farszem . Posyp serem . Ułóż w formie . Posyp szczypiorkiem . Piecz 15 minut .