Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Faszerowane kapeluszeŁatwe danie z pieczarkami . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: cztery
pieczarka, 8 szt.
papryka żółta, 1 szt.
pomidor, 2 szt.
cebula, 1 szt.
natka pietruszki, 1 szt.
szczypiorek, 1 szt.
ser pleśniowy, 10 dag
parmezan, 2 łyżk.
sól, 0.5 łyżecz.
pieprz, 2 szczypta
olej, 3 łyżk.
1 . Pieczarki oczyść . Odetnij nóżki , pokrój w kostkę . Paprykę oczyść . Cebulę obierz . Natkę i szczypiorek opłucz , posiekaj . Ser pleśniowy pokrusz .2 . Paprykę , cebulę i pomidory pokrój w kostkę , Na oleju podsmaż nóżki . Dodaj cebulę i paprykę , natkę oraz pomidory . Podsmaż . Wrzuć ser pleśniowy . Przypraw solą i pieprzem . Wymieszaj .3 . Kapelusze pieczarek napełnij farszem . Posyp serem . Ułóż w formie . Posyp szczypiorkiem . Piecz 15 minut .