![]() |
Tekst i zdjęcie: alan89 - Kuchcik (180) Bieluchowe ogórkiLekka i smaczna przekąska w sam raz na letnie garden party. |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: więcej
ogórek , 4 szt.
papryka żółta, 1 szt.
ząbek czosnku, 2 szt.
serek biały, 4 szt.
rozmaryn, 10 szt.
sól, 0 uncja
pieprz, 0 uncja
1. Ogórki umyć i pokroić na mniejsze kawałki.2. Z jednego boku ciąć pod kątem, a z drugiego na prosto.3. Następnie wydrążyć miaższ, najlepiej łyżką do melonów.4. Wydrążone ogórki lekko posolić i odstawić.Nadzienie:1. Serki Bieluch z czosnkiem połaczyc z umyta i pokrojonaw drobna kosteczke papryka.2. Szczypiorek umyc i posiekac, czesc listków rozmarynu umyci posiekac drobniutko.3. Dodac do serków Bieluch i papryki.4. Całosc połaczyc z wycisnietym czosnkiem, sola, pieprzemi wymieszac.5. Napełnic nadzieniem wydrazone ogórki i podawac z dekoracjaze swiezego rozmarynu.