Tekst i zdjęcie: alan89 - Kuchcik (180)

Bieluchowe ogórki

Lekka i smaczna przekąska w sam raz na letnie garden party.

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: więcej

Składniki:

ogórek , 4 szt.

papryka żółta, 1 szt.

ząbek czosnku, 2 szt.

serek biały, 4 szt.

rozmaryn, 10 szt.

sól, 0 uncja

pieprz, 0 uncja

Sposób przygotowania:

1. Ogórki umyć i pokroić na mniejsze kawałki.2. Z jednego boku ciąć pod kątem, a z drugiego na prosto.3. Następnie wydrążyć miaższ, najlepiej łyżką do melonów.4. Wydrążone ogórki lekko posolić i odstawić.Nadzienie:1. Serki Bieluch z czosnkiem połaczyc z umyta i pokrojonaw drobna kosteczke papryka.2. Szczypiorek umyc i posiekac, czesc listków rozmarynu umyci posiekac drobniutko.3. Dodac do serków Bieluch i papryki.4. Całosc połaczyc z wycisnietym czosnkiem, sola, pieprzemi wymieszac.5. Napełnic nadzieniem wydrazone ogórki i podawac z dekoracjaze swiezego rozmarynu.