Tekst i zdjęcie: edyta99755 - Kucharz (490)

"PIERNIK Z ORZECHAMI"

zawsze wychodzi puszysty, najlepszy jest po kilku dniach

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

idealne dla dzieci

Na Boze Narodzenie

Składniki:

porzeczka czarna, 0.5 szkl.

mąka , 2 szkl.

cukier, 1 szkl.

mleko 2,0 % , 1 szkl.

olej słonecznikowy, 0.5 szkl.

jajka, 3 szt.

cynamon mielony, 1 łyżecz.

soda oczyszczona, 1 łyżecz.

kakao, 1 łyżk.

orzechy włoskie, 1 szkl.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać, wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Piec około 1 godz. Po wystygnięciu można polać polewą czekoladową.