Tekst i zdjęcie: edyta99755 - Kucharz (490) "PIERNIK Z ORZECHAMI"zawsze wychodzi puszysty, najlepszy jest po kilku dniach |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
idealne dla dzieci
Na Boze Narodzenie
porzeczka czarna, 0.5 szkl.
mąka , 2 szkl.
cukier, 1 szkl.
mleko 2,0 % , 1 szkl.
olej słonecznikowy, 0.5 szkl.
jajka, 3 szt.
cynamon mielony, 1 łyżecz.
soda oczyszczona, 1 łyżecz.
kakao, 1 łyżk.
orzechy włoskie, 1 szkl.
Wszystkie składniki wymieszać, wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Piec około 1 godz. Po wystygnięciu można polać polewą czekoladową.