Tekst i zdjęcie: frater007 - Szef Kuchni (1330)

Zupa pomidorowa

Jedna z najlepszych na świecie dla mnie

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: gotowane

idealne dla dzieci

Składniki:

wywar z kości, 500 g

włoszczyzna, 50 g

marchew, 50 g

koncentrat pomidorowy, 30 g

śmietana, 50 g

tłuszcz, 10 g

cukier, 2 g

mąka , 2 g

sól, 1 szczypta

przyprawy, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Do wywaru z kości dodać włoszczyznę i marchew, posolić i gotować. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z mąką i śmietaną, dodalido wywaru, gdy warzywa są już miękkie i zagotować. Gotowałzupę doprawić do smaku — dodać świeży tłuszcz. Podawać z ry­żem, makaronem lub lanym ciastem.