Tekst i zdjęcie: niesia - Kuchcik (195) Tatar z wędzonego łososia.... |
Liczba porcji: więcej
łosoś wędzony, 40 dag
korniszon, 4 szt.
papryka czerwona, 1 szt.
oliwa, 2 łyżk.
cytryna, 1 szt.
koperek, 1 szt.
sałata, 0 oz
oliwka czarna, 10 szt.
1.Paprykę, korniszony i oliwki pokroić w kostkę. Plastry łososia posiekać. Posmarować oliwą wnętrze filiżanek i włożyć do nich łososia. Ugnieść lekko i wstawić do lodówki. 2. Porcje ryby wybijać dłonią na półmisek. Wokół kopczyków ułożyć posiekane ogórki, paprykę i oliwki. Całość skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. 3. Porcje tatara udekorować plastrami cytryny, liśćmi sałaty i koperkiem.